Strömavbrott och Saffranshjärtan med vaniljsmak.
Har ett recept från min mor som jag älskar, hon har nog i sin tur fått det av någon kollega.
Skulle igår iaf ge mig på att baka. Sanna var på förskolan och Alfred hade äntligen somnat i vagnen. Men då for strömmen, åh så irriterad man kan bli. Så det blev en kvälls bakning istället tillsammans med Sanna.

Recept
100 g smör
3 dl mjölk
1/2 paket röd jäst
1 paket saffran
1 dl vit sirap
1 ägg
2 tsk salt
Ca 11 dl mjöl
Smörkräm
100 g smör rumstempererat
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Garnering
Råsocker
Börja med att smälta smöret, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.
Blanda ner saffranet i mjölkblandningen.
Smula ner jäst i en bunke. Häll på mjölkblandningen och rör tills jästen löst upp sig.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig och blank deg. Jag brukar göra den ganska så kladdig.
Låt degen jäsa under bakduk i 20 min.
Under tiden kan du blanda smörkrämen. Jag gör alltid dubbel sats, eftersom detta är kärleken i bullen.
Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet.

Efter degen har jäst så ta upp den på en mjölad arbetsbänk. Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 30x35. Bred på fyllningen och rulla sedan från båda långsidorna till mitten. Skär ca 16 bitar av varje rulle. Lägg snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt.
Låt det jäsa under bakduk i ca 20-30 min.m

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen i 240grader i ca 6 min. Låt sedan svalna under bakduk.

Underbart goda kan jag lova.
Så mysigt att ha någon att baka med :) Ser gott ut :D