Mjölk och äggfri tårta

 

Tårtbotten 

4dl mjöl
3dl socker
1dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl kallt vatten
0.75 dl flytande mjölkfritt margarin

Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt sedan vattnet pö om pö. Och till sist det flytande margarinet. Blanda ihop allt väl.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45min.

 

Hallonröra

300g hallon frysta eller tinade
1 msk socker
Knvispets med vaniljpulver
2msk vatten
1 1/2 msk marsanpulver

Blanda ihop allt, låt koka en stund. Smaka av och tillsätt mer socker efter smak. Låt det kallna innan du tillsätter det i tårtan.

Vitchoklad fluff

3dl grädde (gogreen)
180g vitchoklad mjölkfri

Hacka chokladen lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Blanda tills chokladen har smält. Låt svalna. Förvara i kylen i ca 6 timmar eller över natten.

Vispa sedan till den konsistensen du önskar.


Jag började med att pensla alla bottnar med hallonsaft. Sen blev det första lagret med hallonröran, sedan vitchoklad fluff och sist hallonröran igen. Här valde jag att spackla tårtan med vitchoklad fluff och sen spritsa med smörkräm som jag hade färgat.

 

#1 - - Emma Broberg:

gott det ser ut!

Svar: Tack. :) den var riktigt god oxå.
Caroline Wikström