Lemon Curd ägg och mjölkfri.
Är med i en Facebook grupp där recept som är ägg och mjölfrià delas.
Fick tipset att prova Lemon curd som fyllning i tårta. Så idag testade jag.
Recept
2 st ekologiska citroner.
3 msk majsstärkelse ( det gula paketet är mjölkfritt)
2 dl socker
100g mjölkfritt smör
Började med att tvätta dom noga. Sen river man dom i rivjärnet. Både det gula och vita ska ner i kastrullen. Pressa i saften och tillsätt majsstärkelsen.
Rör om och låt det börja koka upp rejält.
Dra från plattan och tillsätt socker och smöret.
Låt allt smälta samman och fyll sedan en ren burk. På med locket och in i kylen.
Förvaras i kylen upp till 10-12 dagar.
Gott att användà i tårtor och andra bakverk. Om man tycker att det blir för mycket smak kan man blanda ut med grädde.
Uppdatering på tårtan kommer..