Kärleksmums som muffins!
Kärleksmums/ snoddas muffins
När jag och Henka träffades så jobbade han mycket borta. Men torsdagar kom han alltid hem. Då försökte jag alltid ha något gott bakat åt han. En av hans favoriter är kärleksmums. Bra kaka att baka, kaka i långpanna är favorit då det är riktigt lindrigt. Nu en förnyelse av den i muffinsformar. Blev riktigt gulligt och gott!

Recept
Ca 16st
4 ägg
3dl strösocker
1 msk vaniljsocker
¾ dl kakao
2½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr
ca 2 msk kaffe
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
4–5 dl florsocker
75 g smör, smält
1–2 msk vatten
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Fördela smeten i stora muffinsformar, ca 16 st. Fyll dem till ¾.
3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 16–18 min.
Låt dem kallna.
4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över muffinsen och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
Receptet kommer från tidningen Hembakat.
Gjorde i fredags ägg och mjölfria med. De receptet kommer nöt tid finns.